Pengumuman

- Kami akan cuba membaikpulih dah menghidupkan semua blogspot Uniqcorner. Harap maaf kerana lama membiarkan blog ini terabai kerana sibuk menguruskan laman FB Uniqcorner. Terima kasih atas sokongan semua ! Kami amat menghargainya.. mmuah! :) (25/05/2012)

Hubungi kami untuk membuat janji temu (appointment) di Shah Alam, bagi hujung minggu (weekends) sahaja!! Pasar TTDI, Damansara (weekdays lunch hour) sahaja!! Juga boleh request untuk pick up barang di Pasar TTDI

Jom Join Kita!!

Pertama sekali, kami dari Uniqcorner ingin memohon maaf kerana telah lama membiarkan laman blog ini terbiar tanpa update. Ini disebabkan masa banyak dihabiskan untuk mengemaskini laman Facebook (http://www.homstuf.com).

Tapi itu tidak bermakna kami akan membiarkan laman blog ini yang mempunyai nilai sentimental yang amat mendalam buat Uniqcorner berkubur begitu sahaja.

Jadi, bermula dari hari ini (25 May 2012), kami akan memulakan kerja2 rombakan menyeluruh ke atas laman blog ini, update apa yg patut demi memastikan anda yang hadir ke laman ini tidak akan berasa kecewa!

Rancangan rombakan Uniqcorner (akan dilakukan secara berperingkat) :

1) menjadikan laman blog sebagai tempat kami berkongsi cerita mengenai idea2 baru barang kelengkapan rumah. Sekiranya ada di antara produk2 ini terdapat dalam koleksi kami, maka kami akan selitkan juga link supaya anda boleh terus view dan purchase

2) menukarkan menu sepenuhnya kepada sistem katalog di mana kami akan menyusun produk2 dalam kategori yang sama dalam bentuk table. Setiap gambar akan mempunyai link terus ke detail masing2 di laman facebook/online store kami.

Doakan semoga rombakan besar ini akan berjalan lancar dan seterusnya membolehkan pengunjung Uniqcorner browse di sini dengan lebih selesa!

Sementara itu, anda boleh mengunjungi laman facebook kami (http://www.facebook.com/pages/Uniqcorner/158142227562487) untuk dapatkan update yg terkini dan katalog produk yg lengkap!

Akhir kata, terima kasih yang tidak terhingga atas sokongan semua! Love, Puan Shahrizat


Jom baca ulasan produk2 terkini di pasaran!

Kami di Uniqcorner memang suka mencuci mata dengan produk2 terkini di pasaran lebih2 lagi yang boleh membantu rumah kelihatan kemas, cantik dan teratur. Rasa rugi jika tidak berkongsi info2 ini dengan semua. Jadi, kami akan cuba sentiasa berkongsi tentang maklumat2 ini dari masa ke semasa dan juga berkongsi tips2 berguna untuk memastikan kediaman kita sentiasa nampak kemas, teratur dan sejuuuuk mata yang memandang ... :D

Tuesday, September 1, 2009

Cara Applikasi


Peel And Stick

1) Pastikan permukaan yang ingin ditampal dengan sticker dilap dan dibersihkan daripada sebarang habuk.

2) Guntingkan sticker menjadi bahagian2 kecil supaya mudah untuk disusun dan ditampal. Susunkan bahagian2 tadi di atas dinding dengan menggunakan tape atau blue tag untuk mendapat gambaran mengenai rupa keseluruhan sticker.

3) Kemudian, secara perlahan2, tampalkan sticker pada tempat yang diingini. Sekiranya ingin mengubah tempat, tanggalkan sticker secara perlahan2 untuk mengelakkan sticker terkoyak atau berubah bentuk. Sesetengah cat dan wallpaper mungkin akan tertanggal bergantung kepada keadaan permukaan. Oleh itu, amat penting untuk berhati2 ketika menanggalkan sticker. Akhir sekali, gunakan span separa lembut atau kad nama untuk meratakan sticker dan membuang udara terperangkap. Sekiranya masih ada udara yang terperangkap, boleh gunakan jarum halus dan tebuk lubang halus untuk keluarkan udara.

Transfer Film
-- Terdapat sesetengah trasnfer film sticker di mana, transfer film telah dilekat bersama2 dengan sticker dan tidak di asingkan. Dalam kes ini, anda hanya perlu mengikut step 2 dan 3 sahaja.Step 01
Tanggalkan transfer film dan lekatkan ke atas graphic sticker. Ratakan dan tekan secara lembut untuk pastikan graphic sticker melekat pada trasnfer filmStep 02
Guntingkan graphic sticker dan transfer film kepada bahagian2 kecil supaya mudah untuk disusun dan ditampalkan.
Susun bahagian2 kecil tadi ke atas permukaan yang ingin ditampal menggunakan tape atau blue tag untuk mendapatkan gambaran mengenai rupa keseluruhan hasil tampalan.

Tanggalkan transfer film daripada papan sticker. Graphic Sticker akan turut tertanggal bersama dan melekat pada transfer film.

Tampalkan sticker ke atas permukaan yang ingin ditampal.


Step 03
Gunakan span lembut atau kad nama untuk ratakan sticker dan pastikan graphic sticker melekat kuat pada permukaan. Secara perlahan2, tanggalkan trasnfer film daripada permukaan. Graphic Sticker akan tertanggal dan melekat pada permukaan. Sekali lagi, gunakan span lembut atau kad nama untuk ratakan sticker dan membuang buih udara. Sekiranya masih terdapat buih udara, gunakan jarum halus untuk membuat lubang halus dan keluarkan udara.

Transfer film yang telah diguna boleh diguna pakai semula.

0 comments:

Post a Comment

Ingin cepat terima pesanan? Beli laa melalui online store kami !

Wall Sticker (Transfer Film)

Wall Sticker (Peel and Stick)

Frosty Glass Film

Kitchen Aluminium Sheet Sticker

Switch Sticker (From China)

Setiap kotak yang bertanda (*) perlu diisi.

Senarai Pesanan*
Nama*
Alamat*
Email*
Telefon*
Cara Pos*
Nota
Image Verification
Please enter the text from the image
[ Refresh Image ] [ What's This? ]
 

Icons by http://dryicons.com
 

Unik. Uniq. Unique. Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino